fbpx

    Førstehjelpskurs


    Informasjon om våre kurs, hjertestartere og førstehjelpsutstyr

    Informasjon om våre produkter, kurs og oss finner du på denne siden. Er du interessert i å kjøpe våre tjenester eller produkter, vennligst besøk nettbutikken eller kontakt oss angående et tilbud. Hvis du ikke finner det du leter etter, ta gjerne kontakt med oss på telefon eller e-post.


    Gratis førstehjelpskurs med HLR & Hjertestarter

    Ved leie av hjertestarter får du tilbud om gratis førstehjelpskurs som går over hjerte- og lungeredningskurs og bruk av hjertestarter. En av våre instruktører kommer til deg og demonstrerer; dette er gratis om du bor i Oslo og omegn. Det kommer et gebyr hvis du bor utenfor dette området. For de vi ikke kan reise til eller ikke vil ha kurs på lokasjon, vil vi tilby et gratis førstehjelpskurs på nett. Det tar bare 15-20 minutter! Vi anbefaler sterkt at du utfører kurset på pc.



    Ikke interessert i nettkurs? Bla ned for å se våre andre tilbud! Vi jobber stadig med ideer for nye førstehjelpsprodukter. Følg med på oppdateringer.


    HMS kurs på nett for våre kunder

    Kunder som betaler for å ha HMS kurs får tilbud om en nettbasert versjon. Er du kunde og interessert i nettkurset? Kontakt oss.


    Otto - Sinnasnekkern og Folkestarteren

    Det er viktig å ha med seg en hjertestarter!

    Otto, også kjent som Sinnasnekker'n, har med seg hjertestarter i bilen. Denne hjertestarteren er med på oppdrag i hele Norge. Han vet hvor viktig førstehjelp er siden partneren hans, Ken, er tidligere ambulanse-arbeider. Har du sikkerhet i bakhodet mens du kjører?


    Våre tilbud

    Her finner du noen av våre tilbud. Vi har flere forskjellige hjertestartere til hvert behov og tilbyr gratis kurs HLR ved leie. Det er også mulighet for å bestille kurs utenom. Vi har nå også begynt med førstehjelpskofferter og HMS kurs. Prisene på planer kan diskuteres. Kontakt oss for tilbud!

    NYHET!

    HMS-Kurs

    kr590/mo

    • Til alle som mangler kunnskap og ønsker å lære det viktigste innenfor førstehjelp, ønsker å
      repetere førstehjelpskunnskap og bedrifter uten spesifikk risiko (ta kontakt for rådgiving).
    • Årlig 3- timers kurs kommer med i leieprisen - du trenger ikke å kjøpe nytt hver gang
    • Bedriften får godkjent HMS som er lovpålagt

    NYHET!

    HMS-Kurs

    kr590/mo

    • Til alle som mangler kunnskap og ønsker å lære det viktigste innenfor førstehjelp, ønsker å
      repetere førstehjelpskunnskap og bedrifter uten spesifikk risiko (ta kontakt for rådgiving).
    • Årlig 3- timers kurs kommer med i leieprisen - du trenger ikke å kjøpe nytt hver gang
    • Bedriften får godkjent HMS som er lovpålagt
    Kjøp vår førstehjelpskoffert medium kontor

    Førstehjelpskoffert

    Leie/mo

    • Gratis utplassering, månedlig betaling
    • Påfylling ved behov; hvis brukt eller gått ut på dato
    • Få tilbud eksklusivt til deg eller din bedrift!
    Gratis HLR kurs med leie av hjertestarter

    HLR-Kurs

    Gratis/leie*

    • Little Anne øvingsdukke
    • Hjertestarter treningsmaskin
    • Tar rundt en halv time (lokasjon)
    CardiAid hjertestarter

    CardiAid Hjertestarter

    kr590/mo

    • Gir deg lydinstruksjoner
    • EKG Analyse, daglig selvtest
    • Defiblitering ved trykk
    Mindray hjertestarter

    Mindray

    kr590/mo

    • Quick shock teknologi
    • Høy støv og vannmotstand
    • Knapp og pads for barnemodus

    Spørsmål og svar

    Her har vi samlet vanlige spørmål rundt oss, produktene våre og annet nyttig infromasjon. Hvis du ikke finner hva du leter etter her, vennligst kontakt oss så skal vi svare deg så fort som mulig. 

    NB! Vi følger med på endringer i helseverdenen og oppdaterer regelmessig informasjonen vår. Det kan forekomme avvik.

    Generelt om hjertestartere og førstehjelpsutstyr

    En hjertestarter, også kalt automatisk ekstern defibrillator (AED), er en medisinsk enhet som gir en elektrisk støt til hjertet under hjertestans. Den gjenoppretter normal hjerterytme ved å analysere hjerteaktiviteten gjennom elektroder festet på pasientens bryst. Hvis en farlig hjertearytmi oppdages, leverer hjertestarteren en kontrollert støt for å gjenopprette normal rytme. Dette øker sjansen for overlevelse ved å gjenopprette blodsirkulasjon og oksygentilførsel til vitale organer. Hjertestartere er enkle å bruke, og de gir også stemmeinstruksjoner for rask førstehjelp i nødsituasjoner.

    En hjertestarter kan koste alt fra 8.000 kr til 25-30.000 kr. Det finnes mange forskjellige varianter og pris varierer mye. Det anbefales dog å kjøpe en hjertestarter som ligger mellom 15.000 kr og 20.000 kr, i stedet for det billigste alternativet. En billigere hjertestarter er ikke alltid like bra som de dyrere alternativene. Pass på at det inkluderer batteri og elektroder, da hjertestartere kan selges uten disse. Det kan koste flere tusenlapper ekstra å kjøpe.

    I tillegg kommer vedlikeholdskostnader som bytte av batteri og elektroder etter at de har blitt brukt eller gått ut på dato. Evt. veske og skap hvis man ønsker det. Dette tilsvarer en dyr engangspris og flere dyre kjøp med årene som går. Har man lyst å eie og vedlikeholde selv er dette et godt valg, men det finnes flere selskap, blant annet oss, som tilbyr leie med en serviceplan hvor alt er inkludert.

    En hjertestarter kan redde liv ved å levere elektrisk støt under hjertestans. Den gjenoppretter normal hjertefunksjon ved å analysere hjerteaktiviteten og identifisere farlige arytmier. Ved å levere en kontrollert støt kan hjertestarteren "resettes" hjertet til normal rytme, gjenopprette blodsirkulasjonen og oksygentilførselen til vitale organer. Tidlig bruk av hjertestarter øker overlevelsessjansene betydelig, og kombinert med hjerte- og lungereding (HLR) og profesjonell medisinsk inngrep kan det forhindre alvorlige skader og redde liv. Hjertestartere er derfor avgjørende for rask og effektiv førstehjelp i nødsituasjoner.

    Myndighetene anbefaler at hjertestartere skal være installert på offentlige steder med høy aktivitet, samt på arbeidsplasser og skoler. Bedrifter har krav på HMS kurs. 

    Vi mener derimot at hjertestartere burde være mer utbredt, ikke bare på steder med høy trafikk. Personer og bedrifter som hører til på landet kan oppleve en nødsituasjon akkurat som et offentlig sted, men for de vil en ambulanse ta mye lengre tid å komme fram. Ambulansen kan ta alt fra 10 minutter til en halv time, alt etter hvor man er.  Når det gjelder hjertestans, teller hvert eneste minutt. Med ingen hjertestarter eller ambulanse, så er sjansen for at personen overlever liten. Derfor kjemper vi for å gjøre hjertestartere mer tilgjengelige overalt. 

    En manuell hjertestarter krever at en opplært profesjonell justerer energinivået for støtet og overvåker hjerteaktiviteten. En automatisert hjertestarter analyserer hjertearytmien automatisk og gir instruksjoner for støt. Den kan brukes av personer uten medisinsk opplæring. Hjertestartere er vanligvis tilgjengelige på offentlige steder for rask førstehjelp, mens manuelle defibrillatorer brukes i medisinske innstillinger.

    Alle våre hjertestartere er halv- eller helautomatiske.

    Tidlig bruk av en hjertestarter øker betydelig sjansene for overlevelse ved hjertestans. For hvert minutt som går uten behandling, synker overlevelsesraten drastisk. Hjertestarteren kan raskt gjenopprette normal hjerterytme, gjenopprette blodsirkulasjonen og oksygentilførselen til vitale organer. Jo raskere hjertestarteren brukes, desto større er sjansen for at personen overlever uten varige nevrologiske skader.

    Personer uten medisinsk bakgrunn kan bruke en hjertestarter effektivt ved å følge enkle instruksjoner. Hjertestartere gir tydelige verbale og visuelle instruksjoner som veileder gjennom hele prosessen. Brukeren plasserer elektrodene på pasientens bryst, følger instruksjonene for analyse og levering av støt. Hjertestarterne er utformet for å avgjøre om støt er nødvendig, og de gir en trygg og enkel måte for selv uerfarne personer å håndtere hjertestans i kritiske øyeblikk.

    Moderne hjertestartere har flere sikkerhetsforanstaltninger for å sikre trygg og effektiv bruk. Dette inkluderer stemme- og visuell veiledning som hjelper brukeren gjennom prosessen. Hjertestartere analyserer hjerteaktiviteten for å bestemme om en støt er nødvendig, og de gir instruksjoner om å unngå kroppskontakt under støt. De innebygde sikkerhetssystemene sørger for at støtet er kontrollert og tilpasset pasientens behov, noe som bidrar til å minimere risikoen og øke sjansene for vellykket behandling.

    Helseorganisasjoner og myndighetene bør understreke viktigheten av hjertestartere gjennom informasjonskampanjer og kurs. Opplæring i grunnleggende hjerte- og lungeredning (HLR) og bruk av hjertestartere bør tilbys til alle slags grupper mennesker, alt fra skoleelever til bedrifter til enkeltpersoner. Tettere samarbeid med helseorganisasjoner og lokale myndigheter kan bidra til å integrere hjertestartere som en integrert del av samfunnsberedskapen. Politiske partier og personer med stemmerett burde kjempe for mer tilgjengelige hjertestartere og støtte kampanjer som promoterer dette.  

    Ja! Det heter hjertestarterregisteret og er drevet av helsemyndighetene. Du kan finne en oversikt over registrerte hjertestartere på nettsidene til 113.no eller ved å laste ned appen Hjelp 113 på din mobil eller nettbrett.

    Alle som eier eller leier en hjertestarter oppfordres til å registrere den. Det hjelper helsemyndighetene å finne den nærmeste hjertestarteren. Det er ikke pålagt å registrere hjertestartere

    Vedlikehold og regelmessig testing av hjertestartere er avgjørende. Følg produsentens anbefalinger for rutinemessig sjekk av elektroder, batteri og generell funksjonalitet. Sjekk at enheten er i god stand, har tilstrekkelig batterilevetid og er plassert på et tilgjengelig sted. Regelmessig opplæring og øvelser for ansatte eller samfunnsmedlemmer som kan bruke hjertestarteren, bidrar også til å sikre at den er klar til bruk i en nødsituasjon. Dette burde gjøres ca. hvert andre år. 

    Med en serviceavtale blir alt dette gjort for deg. Vi følger med på din hjertestarter og bytter batteri, elektroder og maskin når det er nødvendig.

    Om oss og våre produkter

    En leieavtale på hjertestarter hos oss er 490 kr med 60 måneders bindingstid, 590 kr med 36 måneder og 790 for 24 måneder (et etableringsgebyr på 1 990 kr kommer i tillegg for den sistnevnte). Vi har også regelmessige kampanjer med tilbud for leie og pakker med andre produkter. Disse prisene er faste med unntak av individuelle tilbud.

    Du kan når som helst kontakte kundeservice om du er interessert i kjøp eller leieplan hos oss. Vi vil gjerne gi deg et individualisert tilbud for dine spesifikke omstendigheter. Ring oss på 815 36 553 eller kontakt oss på e-post: post@osnoridc.com.

    En leieplan for hjertestarter kommer med:

    1. CardiAid eller Mindray hjertestarer
    2. Gratis hjerte- og lungeredningskurs (HLR). Om dette blir tatt på lokasjon eller online avhenger av hvor du eller din bedrift befinner seg. Ta kontakt for mer informasjon angående dette
    3. Et AED (hjertestarter) skilt som du kan henge opp
    4. En serviceplan for din hjertestarter (bytting av batteri og elektroder, annet)
    5. Kostnadsfritt bytte av hjertestarter hvis den har blitt brukt eller har andre feil
    6. Om det er noe mer så er vår kundeservice alltid klar for å hjelpe deg

    Ja, det er bindingstid på leieavtaler. Dette vil være beskrevet i kontrakten. Bindingstid varierer med hvilken leieplan du har valgt.

    Om det er mindre enn 14 dager siden du inngikk i avtalen, kan du annullere kjøpet ved å sende oss en e-post på post@osnoric.com med angrerettskjema. Hvis du allerede har mottatt produktet, må du pakke og sende det selv. Vi kan sende deg en etikett med vår adresse (du må betale porto selv). Angrefristen utvides til 12 måneder hvis selger ikke har opplyst om angreretten eller gitt deg et angrerettskjema. Kontakt oss for skjema hvis dette er tilfellet. Fristen på 14 dager begynner å løpe igjen når du har fått skjemaet. Les mer om dine rettigheter i våre salgsbetingelser.

    Hver enkelt eier eller leier må selv velge å gå inn å registrere seg på 133 sine nettsider. Folkestarteren har ikke mulighet til å registrere for kunder. Dette er fordi kun kunden vet hvor de har hjertestarteren plassert til en hver tid, om egne åpningstider og kan sjekke maskinen fysisk ved behov. Vi oppfordrer derimot alle kunder til å registrere seg, men det er ikke noe de må gjøre.

    Alle våre kunder får tilbud om gratis kurs i bruk av hjertestarter og hjerte- og lungeredning (HLR) hvor vi kan enten reise hjem til kunden, eller det tas på nett. Vi anbefaler å gjennomføre kurset, men vi kan ikke kreve det, og det er heller ikke lenger krav til det i Norge. Tidligere var det krav til kurs, men praksisen ble stoppet siden det var bedre at noen prøvde å bruke hjertestarter, i stedet for ikke å ikke gjøre noe i forbindelse med hjertestans. Hjertestartere på markedet i dag er mye bedre enn før, da de kommer med instruksjoner. For bedrifter, derimot, er HMS et krav. Det er viktig at kunnskapen finnes i bedriften, selv om de har investert i hjertestarter eller ikke.


    Informasjonskapsler & Personvernerklæring

    Vi bruker informasjonskapsler i henhold til GDPR. Les mer i vår personvernerklæring. Folkestarteren bryr seg om ditt personvern og vil at alle som besøker våre sider føler seg trygge. Du kan når som helst avslå informasjonskapsler.

    ...


    ,






    Postboks 181 Bryn, 0611 Oslo

    Brynsveien 3, 0667 Oslo

    post@osnordic.com

    815 - FOLKE //
    815 36 553